Google е компания, която е известна не само със своите постижения, но и с уникалните си интервюта за работа. Те могат да се проведат буквално навсякъде – в кафето на ъгъла или дори в Skype, а въпросите, които интервюиращият задава, ще бъдат толкова трудни, че и най-находчивите и умни хора биха се затруднили да отговорят успешно.
Ето защо решихме да подберем 5 от най-трудните въпроси, на които кандидатите за работа в Google са били принудени да отговарят.

Билярдни топки
Разполагате с 8 билярдни топки. Една от тях тежи малко повече от останалите. Колко претегляния на везните ще ви бъдат необходими, за да разберете коя топка е по-тежка? Нямате право да използвате измерителни тежести.

Мъртвецът в пустинята
В пустинята е намерен мъртъв човек. В ръката му има кибритена клечка. Няма каквито и да е следи около него. Защо и как е умрял?

4 литра вода
Разполагате с неограничено количество вода и две кани. Едната побира 5 литра, а другата – 3 литра. Измерете точно 4 литра.

Мечки
Построявате къща – всичките й страни са с южно изложение. Внезапно забелязвате мечка. Какъв цвят е тя?

Хапчета
Лекар дава 4 хапчета на пациент: по две от два различни вида. Пациентът трябва да ги приеме на два пъти: по едно от всеки вид на закуска и вечерта. Ако обърка дозата или не вземе хапчетата, ще умре. Но хапчетата изглеждали по един и същ начин и той без да иска ги разбъркал. Как да изпълни рецептата и да оцелее?

Източник: facebook.com